Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijksoortig pand, schrijf u dan in voor onze gratis zoekservice en ontvang als eerste ons nieuwste aanbod.

Schrijf u nu in

Karakteristieke, vrijstaande woonboerderij met twee recreatieruimten, een ruim vrijstaand houten bijgebouw van 124 m2 en een grote natuurtuin op een perceel van ruim 1 hectare

In het rustige buitengebied van Koningslust, vlakbij nationaal park de grote Peel en op loopafstand van natuurgebied Vlakbroek, ligt deze karakteristieke, vrijstaande woonboerderij met een grote natuurtuin. De woning ligt op enkele kilometers van de A67 Eindhoven / Venlo vanwaar men ook snel op de A73 richting Nijmegen / Maastricht kan bereiken. De woning heeft diverse ruimtes met elk een aparte ingang die met elkaar in verbinding staan. Het huis is geschikt voor huisvesting van meerdere personen. De woning is voorzien van 3 slaapkamers, een woonkamer, een grote bovenverdieping en 2 recreatieruimtes. Tevens is er een houten bijgebouw van 124 m2.

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd in 1934 en is opgetrokken uit baksteen. Het dak is met pannen gedekt. De begane grondvloer is grotendeels uitgevoerd in beton, gedeeltelijk in hout, en de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op 2 cv-combiketels (merk Atag Blauwe Engel). De woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen.

Indeling / Woonhuis begane grond
U betreedt het huis meteen in de woonkamer, die toegang biedt tot de keuken, kelder, badkamer en de slaapkamer op de begane grond. De muur naar de slaapkamer is eenvoudig te verwijderen waardoor het mogelijk is een L-vormige woonkamer te creëren. Tevens biedt de woonkamer toegang tot de meterkast.

De doorzon woonkamer is voorzien van een gedeeltelijk houten en gedeeltelijk betonnen ondervloer en stucwerkwanden. De slaapkamer is voorzien van een houten wand en van 3 stucwerkwanden, en heeft aan 2 wanden ramen.

De keuken in hoekopstelling is uitgerust met een gaskookplaat, afzuigkap en dubbele wasbak. In de keuken is een apart toilet. In de keuken bevindt zich de achterdeur.

De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een toilet, een dubbele wastafel en inloopdouche met thermostaatkraan. Tevens is er een afzuiging, een aansluiting voor een wasmachine. In de badkamer is een groot raam aanwezig.


Eerste verdieping
Deze verdieping is via een vaste trap vanuit de woonkamer en vanuit een houten trap via de buitenkant van het huis bereikbaar, die uitkomt op een grote ruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich verder 2 kleine slaapkamers.

De eerste verdieping heeft schuine wanden, er bevinden zich houten plafondspanten die de verdieping een authentieke uitstraling geven. De ruimte heeft een kantel dakraam. Het plafond is voorzien van gipsplaten. Een muur is van beton, en de andere muur is voorzien van houten schroten. De vloer van de gehele eerste verdieping heeft een houten vloer. Tevens bevindt zich hier de CV ketel en een opbergzolder boven de slaapkamers.

Slaapkamer 1 is gelegen aan de achterzijde van de woning. De muren zijn voorzien van stucwerk. De kamer heeft een inbouwkast en een deur met raam die leidt naar de houten buitentrap aan de woning.

Slaapkamer 2 is gelegen aan de voorzijde van de woning. De muren zijn glad gestuct. De kamer heeft een inbouwkast en een raam.

Recreatieruimte 1

Via de keuken kan men de eerste recreatieruimte bereiken.

Deze kamer heeft een eigen voordeur welke bereikbaar is via een natuurstenen tuinpad. In de voorgevel zitten 2 ramen die beide te openen zijn. In deze ruimte is recentelijk vloerisolatie en vloerverwarming aangelegd in de betonnen vloer. Ook is er in deze ruimte een aansluiting voor een openhaard of houtkachel. Het plafond is van hout en de steunbalken zijn vrijgelaten voor een authentieke en sfeervolle beleving. In deze ruimte bevindt zich tevens de CV ketel.

Via een smal halletje komt men in een sfeervolle leefkeuken terecht. Deze is afgewerkt met natuurhouten wandpanelen aan de achterzijde en de zijmuur is opgetrokken uit authentieke 18e-eeuwse baksteentjes. De buitenmuren zijn geheel geïsoleerd. De vloer is van beton. De andere muren zijn voorzien van wit structuur stucwerk. De eigenbouw keuken heeft een aanrechtblad met enkele wasbak en gasfornuis met gasoven. Wederom zijn de grote houten plafondspanten zichtbaar. Het plafond is verder afwerkt met stucwerk en er bevinden zich inbouwspots in het plafond. Deze ruimte is voorzien van 2 langwerpige vaste ramen (vroegere stal deurtjes) en een groter te openen raam naast de achterdeur. Alle ramen zijn dubbelglas.

In de aansluitende ruimte vindt men het toilet en een betegelde inloopdouche voorzien van afzuiging. Tevens zijn hier aansluitmogelijkheden voor een bad. In deze ruimte bevinden zich ook aansluitingen voor een wasmachine en/of wasdroger. In deze ruimte bevindt zich ook een smal raam wat vroeger een staldeurtje was met dubbel glas en een klein toilet raampje. De buitenwand is net als de naastgelegen leefkeuken voorzien van natuurhouten wanddelen. De andere muren zijn voorzien van stucwerk. In deze ruimte bevindt zich ook een kleine opbergvliering welke via een vlizotrap bereikbaar is.

Recreatieruimte 2

Via het halletje kan men ook de tweede recreatieruimte betreden. Men komt dan onder de trap uit in een grote hoge ruimte met een betonnen vloer. Deze vroegere garage voor landbouwvoertuigen is grotendeels in zijn authentieke staat gelaten. Alle muren bestaan uit baksteen en alle houten plafondspanten zijn open gelaten. Het schuine dak is volledig geïsoleerd en de gipsplaten tussen de spanten zijn ruw gestuct. Voor de buitenmuur is een nieuwe muur opgetrokken uit dezelfde 18e-eeuwse baksteentjes die men in de leefkeuken aantrof. Tussen deze twee muren is muurisolatie geplaatst. Direct naast de ingang onder de trap bevind zich de toegang tot het toilet en de douche. Deze is volledig betegeld en tussen de douche en het toilet is een uit mat doorzichtige glasstenen scheidingmuurtje opgetrokken. Het plafond is van hout en de houten steunbalken zijn zichtbaar gelaten.

Naast deze ruimte is een L-vormige keuken met wasbak en gasfornuis. Tevens zijn hier de aansluitmogelijkheden voor een (af)wasmachine of droger. Via de keuken kan men ook naar buiten via een buitendeur. In de voorgevel is een groot dubbelglas raam geplaatst. Naast dit grote raam is nog een kleiner vast dubbelglas raam. Samen zorgen ze voor veel lichtinval. In deze ruimte vind men ook de gasmeter die is weggewerkt in een muurkast.

Via een trap bereikt eerst een kleinere vide met dakkapel die een geweldig uitzicht op de tuin geeft. Via een klein trapje bereikt men vervolgens de grote vide. Beide vides hebben houtenvloerdelen die zijn voorzien van geluidsisolatie. De grotere vide vloer is zwevend opgehangen. In de grote vide bevind zich een kanteldakraam.

De tussenmuur is voorzien van een eigenbouw boekenkast uit grove houten balken de achterwand is voorzien van grof stucwerk In het midden van deze achterwand bevind zich een grote houtkachel.

Op de grote vide is op dit moment een thuisbioscoop aangelegd. Om beide vides staat een balustrade in dezelfde stijl gemaakt als de boekenkasten en de vensterbalk.

In de nok van het dak zijn twee plafondventilatoren opgehangen.

Houten bijgebouw
Op het perceel bevindt zich dicht bij het woonhuis een groot bijgebouw met een oppervlakte van 124 m2. Het bijgebouw heeft aan de achterkant een eigen terrasje met stoeptegels en heeft een schutting en ligusterhaag. Daaromheen is een aanzienlijk gebied afgezet met gaas, waardoor het geschikt is voor het houden van dieren.

Parkeerplaats / tuin

Achter het huis is er een zeer ruime parkeerplaats met een houten carport met golfplaten dak. Tevens is daar de 1 hectare grote natuurtuin met 2 grasvelden. Achter een haag van coniferen staat een houten tuinhuisje. Het huis heeft een voortuin met een laurierhaag. De tuin is voor een groot gedeelte omheind met gaas en is afgesloten met 2 poorten aan weerszijden van het huis.

Voor de bewatering van de tuin is een put geslagen.

De tuin zorgt voor veel privacy en een rustige woonomgeving. Het huis ligt aan een rustige weg.

Kenmerken
o Bouwjaar 1934. Perceel 10.105 m2. Inhoud ca. 1.086 m3.
o Oplevering in overleg.

Voor inlichtingen:
Gijsen Makelaardij - William Gijsen
Tel. 077 – 306 10 25 of 06 - 48 26 52 54

Algemeen

Adres:Laagheide 8
Koningslust
Koopprijs:Verkocht
Type:Woonboerderij
Beschikbaar vanaf:In overleg
Perceeloppervlakte:10.105 m²
Totale woonoppervlakte:258 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1934
Inhoud:1086 m³
Bouwlagen:2
Gebouwgebonden buitenruimte:22 m²
Externe Bergruimte :124 m²

Indeling

Kamers:11
Slaapkamers:3
Tuin:Ja
Tuin oriëntatie:Oost

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Helden, Helden
Oppervlakte:8.516 m², 1.589 m²

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen

Verkocht

Verkocht